HUMMUS

Je kan het op je boterham smeren, als dipsaus met pitabrood of kippenvleugels serveren of als bijgerecht met couscous eten. Hummus is een heerlijke delicatesse.

Wat is hummus?

Hummus is erg populair in het Midden-Oosten en rond de Middellandse Zee. Ook bij ons wordt het steeds meer gesmaakt. Het is een smeuïge puree op basis van kikkererwten en tahini (sesampasta), afgewerkt met een beetje look en mediterrane kruiden. Hummus is niet alleen lekker, maar ook voedzaam. 

De beste ingrediënten

De hummus van Deldiche gaat prat op ingrediënten van de beste kwaliteit. Zo worden de kikkererwten aan de Middellandse Zee geteeld, wat hen bijzonder veel smaak en authenticiteit geeft. Ze worden geoogst als ze een lichte kleur hebben en perfect van grootte zijn. Vervolgens worden ze geblancheerd en gemengd met tahini, een sesampasta afkomstig uit het Midden-Oosten. Voor het maken van de tahini worden enkel de beste sesamzaadjes gebruikt. Die zaadjes worden op traditionele wijze op steen verbrijzeld.

De serveertips van Deldiche

  • Probeer onze hummus eens met rauwe groentjes: gezond én lekker!
  • Serveer de hummus op bruschettas. Dat zijn heerlijke Italiaanse crackers. Werk af met schijfjes komkommer, Ridderheims zongedroogde tomaten of zwarte olijven zonder pit.

Ontdek het ruime hummusassortiment van Deldiche

Hummus natuur, met fijne kruiden, vergeten groenten, pikante saus ... De hummus van Deldiche is erkend voor zijn unieke en smeuïge textuur.

Natuur

Een voedingsrijke dipsaus op basis van beetgaar gekookte kikkererwten en tahini (sesampasta). Afgewerkt met een tikkeltje look en Zuiderse kruiden.

Pikante saus

Een traditionele hummusdip met een Oosterse pikante kruidensalsa van rode chili, tomaat en paprika.

Fijne kruiden

Een authentieke hummus met typische frisse kruiden zoals koriander en peterselie, die de hummus een heerlijke smaaksensatie geven.

Trio Hummus vergeten groenten

Dit kleurrijke trio combineert de smaken van butternut pompoen en rode biet, van gegrilde wortelen en look en van pastinaak met een vleugje kaneel.