
Ingredienten
- 12 groene asperges
- 4 eetlepels Medline Sweet African Pepper
- 4 eetlepels ricotta
- 1 pak affila cress
- een hand vol soja bonen (diepvries)
- 2 sneetjes Valent Serrano ham
Voor de dressing
- 1 dl Arbequina olijfolie
- een handvol peterselie blaadjes
- 1 eetlepel citroensap
- zout
- zwarte peper
Deldiche producten

Sweet African pepper

Sweet African pepper

Sweet African pepper

Valent Serrano Gold V-cut 18 maanden
Bereiding
- Snij de topjes van de groene asperges.
- Blancheer deze 1 minuutje in gezouten water en koel af in ijswater.
- Maak dunne sliertjes met een dunschiller van de rest van de asperges.
- Snij de Valent Serrano ham in reepjes
- Blancheer de peterselie 10 seconden in kokend water en laat koud worden in ijswater.
- Knijp het vocht uit de peterselie.
- Mix peterselie, Arbequina olijfolie en citroensap heel fijn in een mixer. Smaak af met peper en zout.
- Verdeel alles mooi over 4 borden (zie foto) en besprenkel met peterselie olie.
- Werk af met ricotta, Medline Sweet African pepper, affila cres en de boontjes.