Gegrilde groene asperges met olijven-hollandaise en Ibéricoham
Gegrilde groene asperges met olijven-hollandaise en Ibéricoham
- Kook de asperges 1 minuut in gezouten water en dompel ze dan meteen in ijswater zodat ze mooi groen blijven
- droog ze af
Voor de Hollandaise
- Klop voor de hollandaisesaus het eigeel met het citroensap in een warmwaterbad (au bain-marie)
- giet er langzaam de Arbequina olijfolie en geklaarde boter bij en blijf kloppen
- voeg de gehakte, Ridderheims zwarte olijven zonder pit toe en breng op smaak met zeezout
- Verwarm een grillpan tot ze heel heet is en gril er de asperges in
- snijd ze in drieën en serveer ze met de Ibéricoham Pedro Nieto en de hollandaisesaus.
Bereiding
- Kook de asperges 1 minuut in gezouten water en dompel ze dan meteen in ijswater zodat ze mooi groen blijven
- droog ze af
Voor de Hollandaise
- Klop voor de hollandaisesaus het eigeel met het citroensap in een warmwaterbad (au bain-marie)
- giet er langzaam de Arbequina olijfolie en geklaarde boter bij en blijf kloppen
- voeg de gehakte, Ridderheims zwarte olijven zonder pit toe en breng op smaak met zeezout
- Verwarm een grillpan tot ze heel heet is en gril er de asperges in
- snijd ze in drieën en serveer ze met de Ibéricoham Pedro Nieto en de hollandaisesaus.